Uuden vuoden ensimmäisen päivän juhla-aterian jälkiruoaksi tein Hellapoliisin loistavasta kirjasta napatun ohjeen. Siis friteeratut banskut vaniljajädellä ja ruokosokerisiirapilla.
(tuo banaani näyttää ihan kalapuikolta...)
banaaneja
öljyä paistamiseen
friteeraustaikina:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maissitärkkelystä
1½ rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl fariinisokeria (tai ruokokidesokeria)
(1 muna)
lisäksi vaniljajäätelöä
vaaleaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
- sekoita taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi
- anna turvota noin 15 minuuttia
- kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180 asteiseksi (oikea lämpötila on silloin, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian)
- leikkaa kuoritut banaanit puolikkaiksi ja kasta ne taikinassa kauttaaltaan
- nosta ne muutama kerrallaan kasariin
- käännä ympäri kun ne saavat väriä pintaan (tai oikeastaan pohjaan..)
- nosta banaanit leivinpaperille valumaan hetkeksi
- tarjoa vaniljajäätelön ja siirapin kanssa
- tämä jälkkäri kannaattaa tarjota tuoreeltaan!
Tässä vielä toisesta suunnasta sama herkku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.