Perinteisesti näin joulun alla "lahjon" pomoja viemällä heille kaakkua. Nyt aattelin ihan juustokakun tempaista. Resepti on hiukan niinkun omasta päästä, mutta oli kuulema ollu hyvää. Sehän se on pääasia.

Pihalla kävin rappusilla -22 asteen pakkasessa ottamassa kuvat... Hrr...

pohja:

noin 20 kpl digestive-keksejä (voi laittaa vaikka pipareita näin joulun aikaan...)

100 g sulaa margariinia

1-2 tl kardemummaa

  • murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimella painaen
  • sekoita joukkoon kardemumma ja rasva
  • painele vuoan pohjalle

täyte:

6 liivatelehteä

½ dl sitruunamehua (tai muuta nestettä)

1 prk flora vanillaa (tai kermaa)

1 prk philadelphia-tuorejuustoa (tai muuta tuorejuustoa)

1 prk maitorahkaa

1 prk luumuhilloa

1-2 tl kanelia

  • laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi
  • vaahdota flora vanilla
  • sekoita tuorejuusto, rahka ja luumuhillo keskenään
  • kuumenna mehu kiehuvaksi
  • purista liivatteista ylimääräinen vesi pois
  • liuota liivatteet kuumaan mehuun
  • kaada liivateseos ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten tuorejuusto-rahkaseokseen
  • kääntele viimeisenä flora vanilla joukkoon
  • kaada pohjan päälle
  • hyydytä kylmässä eli vähintään 3 tuntia
  • irrota vuoka
  • koristele esim sulalla suklaalla