Kesällä tein synttäreilleni kasvispiirakkaa, katotaan muistanko ihan kokonaan mitä siihen pistinkään... Meidän uuni oli jo silloin rikki, pohja vai vähän epäkypsäksi, mutta muuten maku oli kyllä hyvä. Ja laktoosittomana tein tän. Ohjeella tuli pellillinen.

pohja:

3 dl ruishiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

3/4 dl öljyä

2 kananmunaa

3 dl maitoa

  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • sekoita nestemäiset keskenään
  • lisää ainekset yhteen, sekoita nopeasti tasaiseksi
  • painele leivinpaperille uunipellille

täyte:

500 g kesäkurpitsaa

3 porkkanaa

1-2 punaista paprikaa

1-2 sipulia

2 tomaattia

1 punainen chili

1 rkl öljyä / margariinia

2 kananmunaa

2 dl maitoa

150 g juustoraastetta

mustapippuria, suolaa

  • raasta porkkanat ja kesäkurpitsa
  • silppua sipuli ja chili hienoksi
  • kuutioi paprika ja tomaatit
  • kuumenna paistinpannu, lisää rasva
  • kuullota kasviksia jonkun aikaa, anna ylimääräisen nesteen haihtua
  • lisää mausteet
  • kaada pohjataikinan päälle
  • tee munamaito, mausta sekin, kaada kasvisten päälle
  • ripottele juustoraaste pinnalle
  • paista 200 asteessa puolisen tuntia