Siivosin tässä päivänä eräänä lehtihyllykköä, olikin tullut säästeltyä taas vuoden Pirkat ja Yhteishyvät ja muutamat muut lehdet sinne. Pirkoista piti leikellä tietty ruokaohjeet pois ennen keräykseen vientiä. Tässäpä yksi kokeiluun päätyneistä ohjeista. Ohje siis Pirkka-lehdestä nro 3/2010. Itse tein noin puolet reilumman annoksen, tää ohje suoraan lehdestä, ohjeesta riittää näin ollen noin 4:lle.

500 g perunasuikaleita (pakaste)

200 g sipulikuutioita (pakaste)

2 rkl juoksevaa margariinia

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

250 g jauhelihaa

250 g kasvissuikaleita (pakaste)

1 prk (390 g) tomaatti-yrtti pastakastiketta (pahvitörppö)

3 dl vettä

1/4 tl mustapippuria

2 dl juustoraastetta

  • voitele matala laakea uunivuoka ja levitä pohjalle perunasuikaleet ohueksi kerrokseksi
  • nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja kytke uuni 200 asteeseen
  • kuullota sipulikuutiot rasvassa, älä ruskista niitä
  • levitä sipulit tasaisesti perunakerroksen päälle
  • anna peruna-sipuleiden kypsyä uunissa kastikkeen valmistamisen ajan, noin 15 minuuttia
  • ruskista jauheliha
  • lisää kasvissuikaleet, kuullota muutama minuutti
  • sekoita joukkoon pastakastike, vesi ja pippuri
  • kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia
  • ota perunat uunista, kun sipuli pinnassa alkaa saada väriä
  • ripottele päälle suolaa ja pippuria ja sekoita hyvin
  • levitä jauhelihakastike perunakerroksen päälle
  • ripottele pintaan juustoraaste ja kypsennä puolisen tuntia