Mun serkku ja pojan kummitäti käväisi myöhäisesti rippijuhlissa ja piti taas herkkuja tehdä...

pohja:

10 digestive-keksiä

n. 50 g sulaa margariinia

täyte:

1 prk flora vanillaa

200 g Pirkka appelsiinituorejuustoa

4 liivatelehteä

3-4 säilykepersikan puolikasta

½ dl säilykepersikoiden lientä

koristeluun:

persikoita, kirsikkaa, sokeritähtiä (SLY-paketista)

  • murskaa keksit hienoksi
  • lisää sula rasva
  • painele irtopohja- / piirasvuoan pohjalle ja reunoille
  • paloittele persikat pieniksi paloiksi
  • laita persikanpalat keksipohjan päälle vuokaan
  • laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi
  • vaahdota kerma
  • sekoita tuorejuusto kerman joukkoon
  • kuumenna mehu kiehuvaksi
  • purista liivatteista vesi pois, liuota kiehuvaan mehuun
  • kaada liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen hyvin sekoittaen
  • kaada täyte persikoiden päälle
  • laita jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi
  • koristele ennen tarjoilua

Hyvin irtosi myös piirasvuoasta.