Rippijuhlien päivitykset jatkuvat. Tain sinne myös kata suklaakakkua, molemmat nopeita, simppeleitä ja hyviä. Toisen ohje on täällä eli suuren suklaakakun. Sitä muokkasin sen verran, että lisäsin Pandan tummaa suklaata reiluna rouheena joukkoon. Nam... Tämä toinen on sitten nimeltään vaikka nopea suklaakakku... Tähän ei vatkainta tarvita, puuhaarukalla sekoitus riittää.

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

reilu ½ dl kaakaojauhetta (leivonta-)

2 tl leivinjauhetta

1½ dl maitoa (myös esim. appelsiinitäysmehu käy)

125 g margariinia sulana/öljyä

2 kananmunaa

  • sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
  • lisää hyvin sekoittaen maito, sula rasva ja munat
  • kaada taikin avoideltuun jauhotettuun torvivuokaan
  • paista 200 asteessa noin 40 minuuttia

kuorrutus:

50 g margariinia

3 rkl kahvia (siis keitettyä...)

noin 4 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

  • sulata margariini, jäähdytä
  • sekoita kahvi joukkoon
  • siivilöi sekaan kuivat aineet
  • sekoita tasaiseksi
  • levitä kuorrutus kakun päälle
  • koristele esim. valmiilla suklaakoristeilla (Dr. Oetker), tai vaikka kookoshiutaleilla

Kuorrutuksen ohje on Valittujen Palojen Kodin suuresta leivontakirjasta.