Eräs kaveri kirjoitti Facebookissa tekevänsä juustokakkua, ihan uunissa paistettavaa, joten teinpä minäkin. Ohje on sovellusta niin monesta eri ohjeesta, että en nyt laita keneltä kaikilta se on. Aika pieni annos massaa tuli, saisi olla pienempi vuoka. Ohje olikin tarkoitettu halkaisijaltaan 15 senttiselle irtopohjavuoalle. Mulla pienin vuoka on 20 cm, joten laitoin leivinpaperia väliin ja tein tavalliseen sydänvuokaan, joka siis oli myös liian suuri... Tarttee laittaa ostoslistalle pienenpieni irtopohjavuoka, josko näiltä seuduilta semmoisen jostain löytäisin. Jotain SÄRMÄÄ olisi saanut olla, ehkä se oli se sitruunamehu joka puuttui, tai ehkä olisi pitänyt laittaa suklaata massaankin... Mutta hyvää joka tapauksessa.

Tällä kakulla osallistun myös Salaisen leivontaystävän rakkaus-aiheiseen kilpailuun. Selityksenä siis että hiirethän RAKASTAVAT juustoa, Ja tämä on juustokakkua...

pohja:

100 g ruis-digestivekeksejä

50 g pullomargariinia

  • murskaa keksit
  • lisää margariini
  • sekoita tasaiseksi
  • levitä 15 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille

täyte:

200 g hyla-maustamatonta tuorejuustoa

75 g sokeria (ruokokidesokeria)

2 kananmunaa

20 g perunajauhoja

1-2 tl tummaa siirappia

1-2 tl kanelia

1-2 tl vaniljasokeria

½ sitruunan mehu (laitoin 3 rkl appelsiini-ananasmehua... )

  • sekoita tuorejuusto ensin tasaiseksi ja notkeaksi kulhossa
  • lisää muut aineet
  • sekoita tasaiseksi massaksi
  • kaada keksipohjan päälle vuokaan
  • paista 180 asteessa 35-40 minuuttia
  • koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla

Hiirulaiset sokerimassaa ja marsipaania, juusto itse värjättyä marsipaania, "pursotukset" (?!!?) valkosuklaatia, päällä kaakaojauhetta sihdattuna

Särkynyt sydän...