Nyt tulee pitkästä aikaa pari uutta ruokaohjetta. Mulla on taas koeruoka-viikonloppu...

Itse tykkäsin tästä kovasti, koska pidän "savuisista" ruuista, mutta mies ei oikein tykännyt... No, teen tätä varmaan joskus uudelleenkin ilman savujuustoa.

Tämän ohjeen oon löytänyt viime syksynä Me-lehdestä eli ykkösbonus-lehdestä.

250 g saksanhirvikäristystä (pakaste)

(rypsiöljyä)

1 sipuli silppuna

4 isoa perunaa paloina

2-3 porkkanaa penneinä

(pala palsternakkaa) (en laittanut kun en muistanut ostaa...)

vettä

200 g kylmäsavuporosulatejuustoa

1 dl kasvirasvakermaa (en laittanut)

1-2 rkl vasikan fondia (en laittanut)

mustapippurirouhetta

suolaa, viherpippuria

  • ruskista jäinen liha kuumalla pannulla tilkassa öljyä
  • lisää sipulisilppu, jatka kuumennusta, kunnes sipuli on pehmeää
  • paloittele kuoritut kasvikset sekaan, kääntele seosta, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan
  • kaada kaikki pataan tai isoon kattilaan
  • lisää vettä noin litra, eli kunnes kaikki peittyvät juuri veteen
  • sekoita joukkoon juusto, kerma ja mausteet
  • anna kiehua hiljaallen puolisen tuntia, eli kunnes kasvikset on sopivan pehmeitä
  • tarkista maku
  • tarjoa hyvän leivän kera

Tämmöistä juustoa käytin. On keskisuomalaista, kevyttä ja laktoositonta. Ja oli pakattu lasipurkkiin, josta saa vaikka juomalasin käytön jälkeen!