Nyt tulee pitkästä aikaa pari uutta ruokaohjetta. Mulla on taas koeruoka-viikonloppu...
Itse tykkäsin tästä kovasti, koska pidän "savuisista" ruuista, mutta mies ei oikein tykännyt... No, teen tätä varmaan joskus uudelleenkin ilman savujuustoa.
Tämän ohjeen oon löytänyt viime syksynä Me-lehdestä eli ykkösbonus-lehdestä.
250 g saksanhirvikäristystä (pakaste)
(rypsiöljyä)
1 sipuli silppuna
4 isoa perunaa paloina
2-3 porkkanaa penneinä
(pala palsternakkaa) (en laittanut kun en muistanut ostaa...)
vettä
200 g kylmäsavuporosulatejuustoa
1 dl kasvirasvakermaa (en laittanut)
1-2 rkl vasikan fondia (en laittanut)
mustapippurirouhetta
suolaa, viherpippuria
- ruskista jäinen liha kuumalla pannulla tilkassa öljyä
- lisää sipulisilppu, jatka kuumennusta, kunnes sipuli on pehmeää
- paloittele kuoritut kasvikset sekaan, kääntele seosta, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan
- kaada kaikki pataan tai isoon kattilaan
- lisää vettä noin litra, eli kunnes kaikki peittyvät juuri veteen
- sekoita joukkoon juusto, kerma ja mausteet
- anna kiehua hiljaallen puolisen tuntia, eli kunnes kasvikset on sopivan pehmeitä
- tarkista maku
- tarjoa hyvän leivän kera
Tämmöistä juustoa käytin. On keskisuomalaista, kevyttä ja laktoositonta. Ja oli pakattu lasipurkkiin, josta saa vaikka juomalasin käytön jälkeen!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.