Myyjäisiin muka tein kakkuja... Voin kertoa, että leivinuunissa en enää paista myyjäisiin menossa olevia juttuja... Osa taatelikakuista jäi raaoiksi ja nämä sitten paistui pinnaltaan hiukkasen liikaakin. Enkä tajua mikä siinä on, kun teen kaksinkertaisen annoksen kakkutaikinaa, ihan mitä vaan, niin ei tunnu taikina riittävän millään kahteen vuokaan eikä sitten nouse kunnolla. Näistäkin tuli littanoita. Hyviä kummiskin ovat, kannattaa tehdä mutta ihan yksinkertaisena annoksena, suosittelen..

Ohje on uudesta vuoden 2010 Kodin Kuvalehden kalenterista, joulukuun 2010 herkkuohje.

 

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

2 dl (n.150 g) säilykekirsikoita

100 g tummaa suklaata

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa (laitoin ruokakermaa, laktoositonta)

  • vaahdota rasva ja sokerit
  • lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten
  • hienonna kirsikat paloiksi ja rouhi suklaa
  • sekoita ½ dl jauhoista kirsikoiden ja suklaan kanssa
  • lisää seosta taikinaan vuoroin kerman ja jauho-leivinjauheseoksen kanssa
  • kaada voideltuun vuokaan
  • paista 175 asteessa 50-55 minuuttia

valkosuklaalla

tummalla suklaalla