Tätä mun on pitäny kokeilla jo pitkään. Ohjeen oon leikannu Keskisuomalaisesta joskus. Eilenpä sitten leivotutti taas sen verran ja porkkanoitakin oli joten eikun leipomaan.

On muuten paras porkkanakakun ohje mitä oon maistanu. Kannattaa  testata! Tein tän 24 cm:n irtopohjavuokaan. Kuorrutteen keksin itse jääkaapista olleista aineista, alkuperäisessä oli maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria sekä sitruunamehua.

pohjataikina:

5 kananmunaa

2½ dl fariinisokeria

1½ - 2 dl vehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 1,5 dl mantelijauhetta)

1 dl korppujauhoja

1 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

(puolen sitruunan mehu)

250 g porkkanaa raasteena

  • vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • raasta porkkanat pienellä terällä raasteeksi
  • sekoita kuivat aineet sekä porkkanaraaste varovasti käännellen munavaahtoon
  • paista 175 asteessa 45-60 minuuttia

kuorrute:

1 prk sitruunarahkaa

100 g appelsiini-tuorejuustoa

n. 2½ dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

  • sekoita rahka ja tuorejuusto kunnolla sekaisin
  • lisää sokerit, sekoita tasaiseksi
  • levitä jäähtyneen kakun väliin sekä päälle
  • koristele mantelirouheella tai strösseleillä, itse käytin aurinko-strösseliä

Leivoin myös eilen omenapiirakkaa ja kinkkupasteijoita lehtitaikinasta.