Huh, olipa sanahirviö tuo otsikko...

Olin puolitoista viikkoa taas tuurailemassa samassa paikassa kuin kesällä ja teinpä sinne kakkua taas että pääsi leipomaan. Ajattelin tosin taka-ajatuksena että saa itsekin maistella teen kanssa, mutta mutta. Kun menin pitämään pienen breikin, kakku oli poissa!!! Tai no hyvä juttuhan se oli, siitä saattoi päätellä että kakku oli hyvää... Seuraavaan kertaan jää maistelu sitten, pitää sitä sitten tehdä itselle myöhemmin. Niitä vieraita odotellessa...

Ohjeen oon löytänyt Kyökkipiika Katin sivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun oli tehty kaksi kerrosta, ja niinhän munkin piti, vaan aina kaikki ei mene niinkuin elokuvissa... Kädet toimii ennenkuin ajatus ehtii mukaan. Ai minäkö blondi vai?!!?

Ja kuva on taas surkea, otin sen siivouskomerossa...

 

pohja:

15 digestive-keksiä

noin 100 g margariinia

2 tl kaneli-sokeria

täyte:

1 prk vanilja-rahkaa

1 prk Flora-vispikermaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

vajaa 1 levy Pandan valkosuklaata (osa katosi jonnekin mustaan aukkoon...)

3 dl mustikoita

3 liivatetta

3-4 rkl kiehuvaa vettä

n. 1 dl sokeria

(vanilliinisokeria)

koristeluun käytin valmiita sokeri-sydämiä, kävivät väreiltään niin hyvin kakkuun

  • murusta keksit, sulata margariini
  • sekoita pohjan aineet keskenään, taputtele irtopohjavuokaan
  • laita liivatteet pehmeämään kylmään veteen noin 10 minuutiksi
  • vaahdota kerma, sulata suklaa
  • sekoita keskenään tasaiseksi rahka ja tuorejuusto
  • lisää seokseen vaahdotettu kerma, sokeri ja valkosuklaa
  • purista liivatteista ylimääräinen vesi pois
  • liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan
  • kaada liivateseos rahkamassaan koko ajan hyvin sekoittaen
  • lisää viimeisenä mustikat, niitä voi vähän mössöttää niin saa väriä enemmän
  • mustikkamassa kaadetaan keksipohjan päälle, pintaa tarvittaessa tasoitetaan
  • koko komeus jääkaappiin hyytymään, itse hyydytän aina yön yli
  • ennen tarjoilua vuoka irrotetaan varovasti kakun ympäriltä ja koristellaan