Onni on hyvät suhteet naapureihin, joilla on paljon omenapuita...

Saatiin naapureilta siis kymmenen kilon sangollinen Antonovka-omenoita. Niitäpä on sitten tullut työstettyä... hilloa, viipaleita, kuutioita, piirakkaa... Tässä nyt ensin se hillo. Ohje on vanhasta kotitalouden kirjasta "Kotitalouden valinnaiskurssi 1" by Marketta Levanto ja Raisa Soini.

2 dl vettä

1 kg happamia omenoita

4 (- 6) dl sokeria

(kanelia)

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Pese ja lohko omput, kuori tarvittaessa, ellet omista omenasosemyllyä. Pane omenalohkot kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi välillä sekoittaen. Soseuta omenat sosemyllyllä. Lisää tarvittaessa sokeri, keitä sosetta koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sose tummuu ja kirkastuu. (???) Mausta kanelilla halutessasi. Laita kuuma sose puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Tai jäähdytä, laita pakastusrasioihin ja pakasta sose.

Tästä ei tule kovin kiinteää hilloa, kuten hillosokerilla, mutta hyvää...