Juhannuksen kunniaksi (mukamas... tekosyy leipomiseen!) tein tämmöistä piirakkaa. Piti tarjota tätä lauantaina tulleelle vieraalle, vaan eipä ehtinyt hyytyä ajoissa... Eli kannattaa tehdä edellisenä päivänä, niin ainakin ehtii hyytyä. Maku muistuttaa mokkapalojen kuorrutusta, eli on todella makeaa... Jalka suussa

Ohje on Gummeruksen julkaisemasta kirjasta Suolaiset ja makeat piirakat, josta kirjoitan sen nyt suoraan.

1245604399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pohja:

175 g vehnäjauhoja

2 tl kaakaojauhetta (laitoin o`boyta, leivontakaakao vois olla parempaa)

125 g voita (laitoin laktoositonta leivontamargariinia)

25 g sokeria

täyte:

4 tl liivatejauhetta

3 rkl kylmää vettä

125 g sokeria

3 keltuaista

1 rkl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja)

6 dl maitoa

2 rkl hienoksi jauhettua espressokahvia (laitoin Nescafeen cappuchino-jauhetta)

50 g taloussuklaata (laitoin ihan maitosuklaata)

koristeluun suklaalastuja

  • Nypi rasva siivilöityihin jauhoihin ja kaakaojauheeseen. Lisää sokeri ja sekoita. Painele taikina tasaisesti 20 cm:n aaltoreunaiseen piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Laita viileään jäähtymään.
  • Liuota liivatejauhe veteen. Sekoita keskenään sokeri, keltuaiset, maissijauho ja 2 rkl maitoa. Sekoita loppuun maitoon kahvijauhe ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vatkaa maitokahvi munaseokseen.
  • Kaada seos kasariin, pidä miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes täyte sakenee. Nosta kasari liedeltä ja vatkaa liivatejauhe täytteen joukkoon. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hetki ja kaada täyte piirakkapohjalle. Anna jäähtyä useamman tunnin ajan kylmässä.
  • Koristele kakku vuolemalla siihen runsaasti suklaalastuja.