Olin lauantaina yläasteen aikaisia kamuja moikkaamassa luokkakokouksessa. Vietiin kaikki jotain mussutettavaa sinne, ja mä tein 2 hyytelökakkua. Toinen oli suklaa-tuorejuustokakku ja toinen oli tämä jogurtti-rahkahyytelökakku. Ohje on suurinpiirtein Kaarina Roinisen, vähän lisäilin omiani... Huono kuva, mutta menkööt ku ei parempaakaan oo...

1244397611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pohja on keksimurupohja, jossa sekaisin Digestive-keksejä, suklaakerroskeksejä ja muutama hapankorppu sekä margariinia.

täyte:

5 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

100 g valkosuklaata sulana

4 dl aurinkohedelmät -jogurttia

1 prk sitruuna-maitorahkaa

vajaa desi sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa vaahtona

pinnalle:

2 prk Semper mangoyllätystä

1 liivatelehti

2 rkl sitruunamehua

  • pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
  • sulata suklaa
  • vaahdota kerma
  • sekoita keskenään jogurtti, rahka ja sokerit, sekä sula suklaa
  • kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi
  • puserra liivatteista vesi pois, liuota kuumaan mehuun
  • sekoita liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen jogurtti-rahkaan
  • lisää viimeisenä kermavaahto, sekoittele pohjia myöten
  • kaada seos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan
  • hyydytä kylmässä ainakin 5 tuntia ennen päällystystä
  • tee pintakerros: liota liivatelehteä kylmässä vedessä, puserra siitä vedet pois ja liuota kiehuvaan mehuun
  • kaada hedelmäsoseisiin liivateseos
  • levitä seos kakun päälle
  • anna hyytyä vähintään tunnin ajan kylmässä
  • koristele miten haluat

1244397637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin tehdä ekaa kertaa perhosia suklaasta... vaatii vielä vähän harjoitusta...

1244397662_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1244397697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä suklaa-tuorejuustokakun kuvat. Tämä onnistui vähän paremmin, tai siis oli paremman makuista.

Kiva oli nähdä taas kamuset! Nähdään taas 5 vuoden päästä!Hymy