Tein anoppilaan pääsiäisviemiseksi juustokakkua. Ohjeen löysin täältä. Kiitos vaan sinne suuntaan Maasialle! Tämä on siis uunissa paistettava juustokakku.

1239551746_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
 
Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 prk (150 g) ranskankermaa (laitoin 200 g, kun oli sen kokoinen purkki...)
½ sitruunanmehu (töräytin pullosta jonkunverran, en mitannut)
1 rkl maissijauhoja (laitoin perunajauhoja)
2 tl vanilliinisokeria
 
Vaahdota pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.
Painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen ainekset ja muna-sokerivaahto. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä alatasolla noin 45 minuuttia.

Halutessasi voit tarjota täysin jäähtyneen kakun kanssa hedelmiä, esimerkiksi kiivejä, viinirypäleitä tai kirsikoita. Meillä kakku katosi hyvin nopsasti ihan ilman ylimääräisiä lisukkeita. Nauru

1239551783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä sisälmyksiä tässä.