Tein anoppilaan pääsiäisviemiseksi juustokakkua. Ohjeen löysin täältä. Kiitos vaan sinne suuntaan Maasialle! Tämä on siis uunissa paistettava juustokakku.
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 prk (150 g) ranskankermaa (laitoin 200 g, kun oli sen kokoinen purkki...)
½ sitruunanmehu (töräytin pullosta jonkunverran, en mitannut)
1 rkl maissijauhoja (laitoin perunajauhoja)
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.
Painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen ainekset ja muna-sokerivaahto. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä alatasolla noin 45 minuuttia.
Halutessasi voit tarjota täysin jäähtyneen kakun kanssa hedelmiä, esimerkiksi kiivejä, viinirypäleitä tai kirsikoita. Meillä kakku katosi hyvin nopsasti ihan ilman ylimääräisiä lisukkeita.
Vielä sisälmyksiä tässä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.