Tänäänpä esikoinen täyttää 16 vuotta! Niin se aika rientää... Lapset vaan vanhenee, onneks ite ei... Eräs entinen koulukaveri kysäisi ohjetta täysin maidottomaan hyydykekakkuun, kun Facebookissa "törmättiin". Pitihän sitä sitten kokeilla, kun olen hieman ylbytys-hulbutus. Että tämä nyt on ihan koekakku. Maku oli ihan hyvä, joskin liivatteet eivät olleet ihan kunnolla sekoittuneet ja jättivät ikäviä "säikeitä" massaan. En ole kuin kerran aiemmin käyttänyt liivatejauhetta, joten siinä voipi olla syyllinen. Harjoitusta vaatii. Liivatelehdet olivat piiloutuneet jonnekin komeron pohjalle, muuten olisinkin käyttänyt niitä.
Ihan tarkkaa ohjetta en nyt muista kun en mitannut vaan tein näppituntumalla ja omasta päästä.
Täysin maidoton pohja ei ole, koska keksipaketeissa luki että saattavat sisältää pieniä määriä maitoa. Mutta ainahan sitä voi tehdä vaikka perus sokerikakkupohjan. Niin munkin piti tehdä, vaan munat loppui kesken...
pohjassa:
Marie-keksejä
kanelikeksejä
hapankorppuja
rypsiöljyä
täytteessä:
1 prk kaura-vaniljakastiketta vaahtoutuvaa (Outley)
2 prk mansikka-banaani probioottinen kauravalmiste (Yosa)
n. 3 dl mansikkasurvosta
½ pss Pohjanmaan pastilleja
3-4 tl liivatejauhetta (olisi saanut olla enempi)
tilkka vettä
päälle:
mansikkapaloja
1 dl hyytelösokeria
2 dl mansikkamehua/vettä
- murskaa keksit, lisää öljy, painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti
- vaahdota kaura-vaniljakastike
- lisää murskatut pastillit ja kauravalmisteet
- liuota liivatejauhe kuumaan veteen, anna tasoittua 5 minuuttia
- lisää liivateseos hyvin sekoittaen
- kaada vuokaan keksipohjan päälle
- anna hyytyä mielellään yön yli
- halutessasi valmista kiille: lado ensin mansikat hyytyneen massan päälle
- sen jälkeen kiehauta vesi/mehu, lisää hyytelösokeri, sekoita
- anna jäähtyä noin käden lämpöiseksi, kaada sen jälkeen mansikoiden päälle
- hyydytä kylmässä vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.