Tulipa taas surffailtua täällä netin ihmeellisessä maailmassa ja löysin Suklaasiskolta tämmöisen ohjeen. Vähän muokkasin ohjetta, esim. laitoin tuorejuustoa tähän. Tein sen viemisiksi kaksoisveljen perheelle, jotka siis saivat tyttövauvan reilu viikko siis. Kakku matkasi noin 150 km laukussa vuoassaan ja pääsi sekä junan että linja-auton kyytiin... Koristelut hoidin sitten paikan päällä pikaisesti.

pohja:

300 g tummia täytekeksejä (laitoin puolet niitä ja puolet digestivejä)

75-100 g sulaa margariinia

täyte:

2½ dl Flora vispiä

1 levy Pandan valkosuklaata

1 prk maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

2 rkl vettä

1 pss Dajm-rakeita

jäisiä vadelmia

  • murusta keksit pohjaa varten, sekoita sula margariini sekaan
  • painele irtopohjavuoan pohjalle
  • vaahdota kerma
  • sulata valkosuklaa
  • liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
  • sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja sokerit
  • kuumenna kiehuvaksi sitruunamehu ja vesi, liuota liivatteet sekaan
  • lisää hieman jäähtynyt liivateseos rahkaseokseen hyvin sekoittaen
  • lisää sulatettu suklaa, Dajm-rakeet ja viimeisenä vaahdotettu kerma sekä jäiset paloitellut vadelmat
  • kaada vuokaan pohjamurujen päälle
  • anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli
  • koristele esim. vadelmilla ja valkosuklaalla

Itse koristelin ripottelemalla mansikkatomusokeria pinnalle ja laitoin SLY5:ltä saatuja kirsikanmakuisia kakunkoristeita ja valkoisia sokerihelmiä.

Tässä vielä sisälmyksiä.Jalka suussa