Nyt tein viimein PIIIITKÄÄÄÄÄN mun kokeilulistalla ollutta kuorrutettua porkkanapiirakkaa tai -kakkua. Pohjan ohje on Chocomumilta ja päällinen on sovellettu ohje jostain muualta, en nyt muista mistä. Värjäsin päällisen apteekin karamellivärillä ja mansikkatomusokerilla. Kuorrutetta tuli niin paljon, että olisi riittänyt vaikka väliinkin. Enpä laittanu kummiskaan. Ja somusokeri kannattaa ihan varmuuden vuoksi siivilöidä sekaan, mulla meinas jäädä kokkareita ku sotkin kaikki vaan sekasin... No, seuraavalla kerralla ehkä muistan sitten... Kohta täytyy mennä maistelemaan ni tiiän että tuleeko sitä seuraavaa kertaa...
Pohja:
4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria (tän lisäsin ite)
400 g porkkanaa raasteena (laitoin n.300 g)
55 g saksan-/hasselpähkinärouhetta (laitoin mantelirouhetta)
1 dl Digestive-keksimurua (lisäsin ite)
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää öljy, sekoita munavaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet taikinaan, sekoita huolellisesti.
- Lisää raaste ja pähkinät, pyöräytä nopeasti vatkaimella tasaiseksi seokseksi.
- Kaada voideltuun vuokaan, noin 26 cm.
- Paista 180 asteessa 45 minuuttia.
Kuorrutus:
100 g pehmeää margariinia
3½ dl tomusokeria (+mansikkatomusokeria)
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
2 tl vanilliinisokeria
- Sekoita pehmeä rasva ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella.
- Siivilöi tomusokeri joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Levitä jäähtyneen kakun pinnalle.
- Koristele pähkinä-/mantelimuruilla.
Makoisaa ystävänpäivää kaikille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.