keskiviikko, 18. helmikuu 2009
Tänään oli vuorossa savulohivuokaa. Ohje on Ruokatiedon Keittokirjasta löytynyt. Vaikka ite en syökään kalaa, tässä oli mun mielestä hyvä tuoksu. Yleensä en siis tykkää kalaruokien hajusta. Yritän kummiski "näppituntumalla" tehä kalaruokia että lapset oppis kalaa syömään. Tämä tuntu kelpaavan hyvin.
|
|
|
|
|
|
(4 annosta)
5 dl ruis- tai kaurapastaa (laitoin kauraa) noin 1 l vettä 1 kalaliemikuutio
1-2 sipulia 250 g kylmäsavukirjolohta (laitoin 150 g) 1 - 1 1/2 tuoretta tilliä tai 1 rkl kuivattua tilliä 1/2 tl sitruunapippuria 1 dl juustoraastetta
Munamaito: 2 munaa 6 dl maitoa (laktoositonta) 1/2 tl suolaa
Pinnalle: juustoraastetta
Keitä pastaa 5 minuuttia kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Hienonna sipuli ja tilli, leikkaa kirjolohi pieniksi paloiksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla. Sekoita sipuli, kirjolohi, tilli, sitruunapippuri ja juustoraaste pastan joukkoon. Kaada voideltuun, laakeaan uunivuokaan (tilavuus n. 2 litraa). Vatkaa munat, maito ja suola keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisen uunin alaimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. |
|
|
|
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.