Ohje taitaa olla Kaarina Roinisen kirjasta hivenen muokattuna.
pohja:
200 g pipareita
75 g margariinia sulana
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä (laitoin 100 g maitorahkaa)
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
4-5 dl pakastepuolukoita soseena
2 dl kuohukermaa vaahtona (laitoin 2½ dl flora vanillaa)
6 liivatelehteä (laitoin 3 tl liivatejauhetta)
½ dl kiehuvaa vettä
Vaahdota kerma.
Sekoita liivatejauhe kiehuvaan veteen, anna tasoittua 5 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokerit ja kardemumma keskenään hyvin.
Lisää puolukkasose seokseen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateseos ohuena nauhana, sekoita hyvin.
Kääntele kermavaahto viimeisenä varovasti käännellen joukkoon.
Kaada seos piparipohjan päälle.
Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
Koristele miten haluat, itse laitoin pinnalle jäisiä puolukoita ja SLY:ltä saamaani suklaata perunankuorijalla raastettuna.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.