Mun piti testata paistettua juustokakkua, mutta päädyinkin sitten tämmöiseen rahkakakkuun. Ohje löytyi Limepippurin sivuilta. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi tullut Marianne Crushia, mutta en sit halunnu sitä laittaa tähän. Kuvassa torttu näyttää kamalalta, maku oli kyllä parempi, todella sitruunainen.
Tein tortun irtopohjavuokaan, mutta en sit taas lukenu ohjetta ihan kunnolla... Laitoin vuokaan leivinpaperin, kun se olis pitäny vaan voidella... Torttuhan jäi sitten paperiin kiinni. Ehkä sitten ensi kerralla luen ohjeen IHAN KUNNOLLA... (itseni tuntien en vissiinkään lue...)
2067327.jpg
pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
500 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vispikermaa (laitoin hyla-kuohukermaa)

Vaahdota pohjan margariini ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää yhdistetyt jauhot, sekoita tasaiseksi.
Painele VOIDELLUN irtopohjavuoan pohjalle jauhotetuin käsin.
Laita vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka, munat, sitruunan kuoriraaste ja mehu tasaiseksi.
Sekoita perunajauhot ja sokerit keskenään, lisää rahkaan.
Lisää kermavaahto käännellen.

Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Jäähdytä, tarjoile jääkaappikylmänä.