600 g parsakaalia
250 g jauhelihaa
suolaa, vettä
kuorrutuskastike:
1 rkl margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1-2 keltuaista
viherpippuria, muskottipähkinää, aromisuolaa
Keitä kaalit lähes pehmeiksi suolavedessä. Ruskista jauheliha ja mausta se. Nostele kaalit voideltuun uunivuokaan ja levitä jauhelihat joukkoon.
Valmista kastike: sulata rasva kattilassa. Ripottele jauhot sekaan. Lisää maito. Keitä noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste. Kun se on sulanut, lisää keltuaiset ja mausteet. Kaada kastike kaalien päälle. Gratinoi 250 asteessa kunnes kuorrutus saa hieman väriä.
Tässä alakuvassa on käytetty Lidl:n pakastekasviksia ja tehty samanlainen kastike kuin ohjeessa. Ja ilman jauhelihaa. NAM!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.