Laittelenpa tänne nyt näitä vanhempia ohjeita, kun uudemmista ei oo oikein kuvia eikä viitsi ohjeita ihan kaikesta laittaa... Tänään meillä syötiin muussia ja uunimakkaraa...
No joka tapauksessa, tässä paellan ohje. Oon joskus 10 vuotta sitten tilannut Herkullista hetkessä - reseptejä, ja sieltä löytyi tämän ohje.

(Vaihdan samalla fonttia, ärsyttävä tuo edellinen ku ei meinaa kaikista kirjaimista saada selvää...)

1924807.jpg
4-6 annosta

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä (laitoin pienen pienen ripauksen jauhetta)
0,5 pippurihedelmää (en oo ikinä moisesta kuullutkaan, joten laitoin mustapippurirouhetta...)
4 dl puuroutumatonta riisiä
9 dl vettä
1 pkt (0,5 g)sahramia (tän tilalle laitoin currya...)
2 kanaliemikuutiota
1 rkl oliiviöljyä
600 g paloiteltua broileria (laitoin hunajamarinoituja broilerin pihvejä kuutioituna)
0,5 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi (taas jauhetta)
0,5 pippurihedelmää (en tainnut enempää lisätä pippurirouhetta)
1 pss (200 g) pakastepapuja vihreitä pitkiä
1 punainen paprika
1 tlk (n. 250 g) simpukoita (en laittanut, perhe esitti vastalauseen kun näki purkin pöydällä...)
1 pkt pakastettuja scampeja tai merikatkaravunpyrstöjä (laitoin ihan vaan Rainbow:n katkarapuja)
voipi koristella sitruunanlohkoilla ja katkaravuilla

  • kuumenna öljy isossa kattilassa
  • kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet, suikaloi pippurihedelmä hienoksi
  • kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää riisi, vesi, sahrami ja liemikuutiot. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  • kuumenna öljy paistinpannussa, ruskista broileripalat joka puolelta
  • mausta suolalla, puserra valkosipuli ja hienonna pippurihedelmä sekaan
  • hauduta lihaa kannen alla 10-15 minuuttia
  • nosta broileripalat riisin päälle kattilaan.
  • lisää jäiset pavut, keitä 5 minuuttia.
  • suikaloi paprika, lisää se joukkoon
  • lisää viimeisenä simpukat ja kevysti hiillostetut(?) scampit, kuumenna ruoka hyvin kuumaksi.
  • tai voi vähän oikoa, eli ruskistetut broileripalat yhtä aikaa riisin kanssa kiehumaan, kuten mä tein...