No joka tapauksessa, tässä paellan ohje. Oon joskus 10 vuotta sitten tilannut Herkullista hetkessä - reseptejä, ja sieltä löytyi tämän ohje.
(Vaihdan samalla fonttia, ärsyttävä tuo edellinen ku ei meinaa kaikista kirjaimista saada selvää...)
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä (laitoin pienen pienen ripauksen jauhetta)
0,5 pippurihedelmää (en oo ikinä moisesta kuullutkaan, joten laitoin mustapippurirouhetta...)
4 dl puuroutumatonta riisiä
9 dl vettä
1 pkt (0,5 g)sahramia (tän tilalle laitoin currya...)
2 kanaliemikuutiota
1 rkl oliiviöljyä
600 g paloiteltua broileria (laitoin hunajamarinoituja broilerin pihvejä kuutioituna)
0,5 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi (taas jauhetta)
0,5 pippurihedelmää (en tainnut enempää lisätä pippurirouhetta)
1 pss (200 g) pakastepapuja vihreitä pitkiä
1 punainen paprika
1 tlk (n. 250 g) simpukoita (en laittanut, perhe esitti vastalauseen kun näki purkin pöydällä...)
1 pkt pakastettuja scampeja tai merikatkaravunpyrstöjä (laitoin ihan vaan Rainbow:n katkarapuja)
voipi koristella sitruunanlohkoilla ja katkaravuilla
- kuumenna öljy isossa kattilassa
- kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet, suikaloi pippurihedelmä hienoksi
- kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää riisi, vesi, sahrami ja liemikuutiot. Kypsennä noin 15 minuuttia.
- kuumenna öljy paistinpannussa, ruskista broileripalat joka puolelta
- mausta suolalla, puserra valkosipuli ja hienonna pippurihedelmä sekaan
- hauduta lihaa kannen alla 10-15 minuuttia
- nosta broileripalat riisin päälle kattilaan.
- lisää jäiset pavut, keitä 5 minuuttia.
- suikaloi paprika, lisää se joukkoon
- lisää viimeisenä simpukat ja kevysti hiillostetut(?) scampit, kuumenna ruoka hyvin kuumaksi.
- tai voi vähän oikoa, eli ruskistetut broileripalat yhtä aikaa riisin kanssa kiehumaan, kuten mä tein...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.