Tässä toinen ohje, mihin tulee Knorr Fond du Chefiä, tällä kertaa lihaversiota. Ohje Pirkka-lehdestä. Tykkäsin ainakin ite, ja kattilan tyhjenemisestä päätellen niin meillä muutkin.

2 sipulia

(3 valkosipulinkynttä)

1 punainen mieto chilipalko

½ kg perunaa

2 porkkanaa

½ vihreä paprika

½ keltainen paprika

1 pkt lenkkimakkaraa

1-2 rkl öljyä

1 rkl paprikajauhetta

½ l vettä

1 Knorr Fond du Chef lihafondi

(1 tl suolaa)

1 tl oreganoa

1 tl timjamia

½ tl mustapippuria

1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

  • käsittele kasvikset: kuori ja viipaloi sipuli, poista chilistä siemenet ja hienonna chili, kuori ja lohko perunat,  viipaloi kuoritut porkkanat sekä suikaloi paprikat
  • poista makkarasta kuori, paloittele se pienehköiksi kuutioiksi
  • ruskista makkarapalat kevyesti pannussa, siirrä ne toiseen astiaan
  • kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe öljyssä kattilassa
  • lisää joukkoon vesi, perunat ja porkkanat, mausta
  • hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia
  • lisää gulassiin paseerattu tomaatti, paprikat ja makkarapalat
  • anna kiehahtaa ja hauduta vielä noin 5 minuuttia