Kuulostaako hiukan turhan eksoottiselta? Ei tartte pelätä, hyvää kuulkas on! Ainakin mun makuhermoille sopii. Ohjeen oon saanut ystävältäni, jonka kanssa teemme hulvattomia postituksia ihan perinteisen Postin välityksellä. No, olkoot Itella sitten, mutta tiedätte mitä tarkoitan.

Tätä piirakkaa tein leivonta- ja ruokabloggareiden piknikille. Kävi pikkuinen kämmi vaihteeks... Tein piiran edellisenä päivänä, ja seuraavana päivänä ajattelin vain hiukan käyttää piirasta uunissa. No. Tietysti siinä kävi niin että unohdin piirakan uuniin, jolloin se hiukan pohjasta kärähti. Argh!!

pohja:

2½ dl speltti- tai vehnäjauhoja

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl hedelmäsokeria tai sokeria

2 rkl vaniljasokeria

1 tl pomeranssinkuorta

1 tl leivinjauhetta

100 g voita tai margariinia

½ dl kylmää vettä

  • mittaa kuivat aineet kulhoon
  • lisää paloiteltu, jääkaappikylmä rasva joukkoon, sekoita murumaiseksi
  • lisää kylmä vesi, sekoita nopeasti taikinaksi
  • painele voideltuun piirakkavuokaan halk. 28 vuokaan, peitä kelmulla
  • anna olla kylmässä puolisen tuntia

täyte:

1 iso (300-400 g) bataatti

200 g puolukoita

  • kuori ja paloittele bataatti
  • keitä tai höyrytä palat kypsiksi pienessä vesimäärässä
  • valuta keitinvesi pois ja survo kypsät bataatit
  • jäähdytä

liemi:

2 dl kermaa

3 kananmunaa

2 dl hedelmäsokeria tai sokeria

2 tl jauhettua inkivääriä

  • sekoita aineet keskenään
  • levitä jäähtynyt bataattisurvos kylmän pohjan päälle
  • ripottele puolukat päälle
  • kaada liemi viimeisenä
  • kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia
  • jäähdytä ennen tarjoilua
  • seuraksi voi tarjota kuohkeaa vaniljakastiketta

Tälläisiä posteja me muun muassa teemme ystäväni kanssa...