Jäin lomalle jo 30.toukokuuta, joten vein edellisellä viikolla töihin koulun henkilökunnalle kakkua. Suut makiaks- tyyliin.
Toivottavasti muistan kaikki aineet oikein...
Pohjana raidallinen kääretorttu gluteenittomana. Siis sama kuin tässä.
- ota jäähtyneestä pohjasta reunamuotilla pala
Täyte:
1 prk Valion maustettua rahkaa Kuningatar
1 prk laktoositonta vispikermaa vaahtona
1 prk soija-jogurttia, makuna mansikka-vadelma-mustikka
(½-1 dl mansikkatomusokeria)
4 liivatelehteä
½ dl vettä kiehuvana
- liota eli pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia
- vaahdota kerma
- sekoita keskenään rahka ja jogurtti, lisää vaahdotettu kerma, tarkista maku ja lisää mansikkatomusokeria tarvittaessa
- kuumenna vesitilkka kiehuvaksi mikrossa, 30 sekuntia riittää
- purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, liuota ne kiehuvaan veteen
- liruta liivatevesi kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen
- kaada täyte pohjan päälle reunamuottiin, anna hyytyä vähintään 5 tuntia
Päällä:
1 pss Blå Bandin Lämmin kuppi keittoa, makuna mustikka-vadelma
pikkasen yli 1 dl kiehuvaa vettä
2 liivatelehteä ainakin, laitoin 1½ lehteä ja eihän se loppuviimein riittänytkään...
alle ½ dl kiehuvaa vettä
- kiehauta vesi, kaada pussin sisältö mukiin, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
- liota liivatteita kylmässä vedessä
- kiehauta vesitilkka mikrossa kiehuvaksi
- purista liivatteista vesi pois, liuota kuumaan vesitilkkaan
- kaada ohuena nauhana jäähtyneeseen mehukeittoon
- lusikoi mehukeittoa varovasti kakun päälle
- anna hyytyä vielä muutama tunti kylmässä
- irrota reunamuotti, koristele halutessasi, itse laitoin loppuja viime kesän vadelmia
Kyllä on taas surkeat kuvat... Siivouskeskuksessa otettu ikkunan edessä...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.