Jäin lomalle jo 30.toukokuuta, joten vein edellisellä viikolla töihin koulun henkilökunnalle kakkua. Suut makiaks- tyyliin.

Toivottavasti muistan kaikki aineet oikein...

 



Pohjana raidallinen kääretorttu gluteenittomana. Siis sama kuin tässä.

  • ota jäähtyneestä pohjasta reunamuotilla pala

Täyte:

1 prk Valion maustettua rahkaa Kuningatar

1 prk laktoositonta vispikermaa vaahtona

1 prk soija-jogurttia, makuna mansikka-vadelma-mustikka

(½-1 dl mansikkatomusokeria)

4 liivatelehteä

½ dl vettä kiehuvana

  • liota eli pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia
  • vaahdota kerma
  • sekoita keskenään rahka ja jogurtti, lisää vaahdotettu kerma, tarkista maku ja lisää mansikkatomusokeria tarvittaessa
  • kuumenna vesitilkka kiehuvaksi mikrossa, 30 sekuntia riittää
  • purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, liuota ne kiehuvaan veteen
  • liruta liivatevesi kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen
  • kaada täyte pohjan päälle reunamuottiin, anna hyytyä vähintään 5 tuntia

Päällä:

1 pss Blå Bandin Lämmin kuppi keittoa, makuna mustikka-vadelma

pikkasen yli 1 dl kiehuvaa vettä

2 liivatelehteä ainakin, laitoin 1½ lehteä ja eihän se loppuviimein riittänytkään...

alle ½ dl kiehuvaa vettä

  • kiehauta vesi, kaada pussin sisältö mukiin, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
  • liota liivatteita kylmässä vedessä
  • kiehauta vesitilkka mikrossa kiehuvaksi
  • purista liivatteista vesi pois, liuota kuumaan vesitilkkaan
  • kaada ohuena nauhana jäähtyneeseen mehukeittoon
  • lusikoi mehukeittoa varovasti kakun päälle
  • anna hyytyä vielä muutama tunti kylmässä
  • irrota reunamuotti, koristele halutessasi, itse laitoin loppuja viime kesän vadelmia


Kyllä on taas surkeat kuvat... Siivouskeskuksessa otettu ikkunan edessä...