Viime viikolla oli tyttären nimpparit ja tytsy "tilasi" kakkua itselleen. Koska just oltiin juhlittu anopin ja poitsun synttäreitä niin en nyt ihan täytekakkua ruvennut tekemään, mutta ohjevihkosestani löysin herkulliselta kuulostavan ohjeen, joka piti testata. Kuka on Hilkka, siitä en tiedä muuta kuin että hän on ohjeen lähettäneen anoppi. Ohje on siis jostain lehdestä leikattu aikoinaan. Ja hyvää oli.

pohja:

100 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoja

1½ dl maitoa (mehua)

  • vaahdota rasva ja sokeri
  • lisää munat ja jatka vatkaamista
  • sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään
  • lisää jauhoseos ja maito, sekoita tasaiseksi
  • kaada seos voideltuun ja leivitettyyn vuokaan
  • kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia, vähennä 175 asteeseen ja jatka paistamista 10 minuuttia
  • tee kuorrutus ja levitä se kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi
  • laita kakku takaisin uuniin ja kypsennä vielä 200 asteessa 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin

kuorrutus:

1½ dl isoja kaurahiutaleita

1 dl sokeria

3 rkl margariinia

1 dl maitoa

  • kuumenna rasva pannulla ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet
  • paahda muutama minuutti
  • lisää maito ja kiehauta, nosta pannu liedeltä

Olisi saanut olla isompia kaurahiutaleita, käytin Elovenan kuituista kauraa. Ja maito oli taas laktoositonta.