Blogitapaamiseen kokeilin ambrosiakakkua. Ambrosia tarkoittaa kreikan mytologiassa jumalten ruokaa. No, itse en jaksanut oma kakkuani maistaa, kun piti kokeilla muiden herkkuja ensin. Toivottavasti maistui, pienestä kämmistä huolimatta...   Kun otin kakun lauantai-iltana uunista, huomasin rasvakattilan edelleen hellalla... Rasva kun piti sulattaa ja jättää jäähtymään, no sinnehän se myöskin jäi. Eli mulla oli kakussa oikeastaan vaan sokerikakkupohja sitruunalla maustettuna. Kirjoitanpa ohjeen nyt oikeassa muodossaan tähän. Resepti otettu Kotikokki.net sivustolta peetu1:n ohjeesta hiukan muokattuna.

pohja:

150 g margariinia

3 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 sitruunan / appelsiinin raastettu kuori + mehu

  • sulata margariini, jätä jäähtymään
  • vaahdota munat ja sokeri
  • sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää kuoriraasteen ja mehun sekä sulan jäähtyneen rasvan kanssa vuorotellen munavaahtoon
  • voitele kakkuvuoka, "jauhota" seesaminsiemenillä tms.
  • kaada taikina vuokaan
  • paista 175 asteessa puolisen tuntia
  • kumoa kakku ritilän päälle, anna jäähtyä vuoassaan

kuorrutus:

2 dl tomusokeria

2 rkl sitruunamehua

  • sekoita keskenään, levitä jäähtyneen kakun päälle, ei reunoille
  • koristele miten haluat
  • itse yritin keltaisella elintarvikevärillä marmorointia kakun pinnalle
  • ruusut ja lehdet marsipaania