Tätä on pitänyt kokeilla jo kauan ja vihdoin viime viikonloppuna tein.

Cannellonit ovat onttoja, durumvehnästä ja vedestä valmistettuja esikeitettyjä suoria putkia. Niiden sisään laitetaan täytettä. Täytteeksi käyvät jauheliha-, broileri-, kala- tai kasvistäyte.

Hiukkas suuritöinen ruoka, mutta hyvänmakuinen. Ohje suoraan Myllyn Paras Cannelloni-paketista.

iso laakea uunivuoka

1 pkt cannelloneja

täyte: Jauhelihakastike

500 g jauhelihaa

2 sipulia

3-4 valkosipulinkynttä tai valkosipulijauhetta

1 porkkana raasteena

2-3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2-3 rkl mietoa salsakastiketta

½ tl valkopippuria

1 rkl oreganoa

1 rkl basilikaa

100 g juustoraastetta

päälle:

2½ dl ruokakermaa

1 tlk tomaattimurskaa

100 g juustoraastetta

  • valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi. Mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Anna jäähtyä hetken.
  • laita täytettä cannelloni-putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle uunivuoalle yhdeksi kerrokseksi.
  • sekoita kerma ja tomaattimurska keskenään, kaada ne täytettyjen cannellonien päälle
  • ripottele viimeisenä päälle juustoraaste
  • kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin väristä
  • tarjoa raikkaan salaatin kera