Serkun lehdestä bongasin tän ohjeen, siis HyväTerveys KevytKokki -lehden numerosta 6/2010. Oon joskus ostanu punaisia linssejä mutten oo niistä sitten osannu oikein mitään tehdä. Eipä ne maistuneet juuri miltään. Ainakaan tässä keitossa. JOS joskus tätä vielä teen, jätän tuon intialaisuuden vähemmälle, nyt oli mun makuuni liian curryista...

2 keltasipulia

1 valkosipulinkynsi (käytin jauhetta...)

2 porkkanaa

4 jauhoista perunaa

2 dl punaisia linssejä

1 rkl rypsiöljyä

1 tl curryjauhetta

½ tl jauhettua kardemummaa

1 tl jauhettua juustokuminaa tai korianteria (ei ollu kumpaakaan..)

1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä (jälleen jauhetta...)

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

  • kuori ja silppua kasvikset
  • huuhtele linssit juoksevassa vedessä
  • kuumenna öljy tilavassa kattilassa
  • kuullota mausteita kuumassa öljyssä, varo polttamasta!!!
  • lisää kasvikset, kuullota hetki
  • lisää linssit, vesi ja liemikuutio
  • anna kiehua hiljalleen kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä
  • tarkista maku
  • soseuta
  • VINKKI! maku syvenee, jos keitto saa vetäytyä yön yli kylmässä.