Kummitädin 60-vuotisjuhliin tein kakut. Äitini eli kummitädin sisko halusi tällaista kakkua. Ohje on suoraan Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Nam nam!

pohja:

200 g vaaleita keksejä

100 g margariinia

  • jauha keksit muruiksi
  • sulata rasva
  • sekoita rasva ja keksinmurut hyvin sekaisin
  • painele keksimuruseos noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle

täyte:

2 kananmunaa

½ dl sokeria

4 dl kermaa (laitoin 5 dl laktoositonta vispikermaa)

100 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(½ dl puolukkalikööriä) (käytin marjamehua)

200 g puolukkahilloa

7 liivatelehteä (laitoin 4 ja hyvin hyytyi)

  • laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  • vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • vaahdota kerma ja yhdistä varovasti käännellen munavaahtoon
  • sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa
  • yhdistä aineet ja sekoita puolukkahillo joukkoon
  • kiehauta mehu/likööri
  • purista liivatteista kylmä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun/likööriin
  • kun liivateseos on hieman jäähtynyt, kaada se ohuena juoksevana nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen
  • kaada täyte keksipohjan päälle
  • anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai seuraavaan päivään

koristelu:

50-100 g valkosuklaata

n. 200 g kokonaisia puolukoita

  • irrota kakku palettiveitsen avulla vuoasta
  • sulata valkosuklaa
  • tee leivinpaperista pieni pursotuspussi tai laita suklaasula tukevaan pieneen muovipussiin esim. minigrip-pussit ovat käteviä
  • leikkaa kulmaan pieni reikä
  • leikkaa kontaktimuovista kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä ja reunan kokoinen kaistale
  • spritsaa suklaalla vapaalla kädellä pitsikuviota reunaan tulevalle kontaktimuovikaistaleelle
  • kun suklaa on hieman jähmettynyt, nosta nauha kakun reunalle suklaapuoli kakkuun päin
  • ripottele kokonaiset puolukat kakun pinnalle
  • spritsaa pitsikuvio pyöreän kontaktimuovin pinnalle ja laita puolukoiden päälle suklaapuoli alaspäin
  • nosta kakku jääkaappiin
  • kun suklaa on kovettunut, irrota kontaktimuovit varovasti

Juu no ei mulla nyt IHAN noin helposti se käynyt, varsinkin kun en lukenut vaihteeksi ohjeita kovin hirvittävän hyvin... Ja aikataulukin sotki vähän tekemistä. Pikkaisen on suklaa palapelimaista päällä ja reunoille ei onnistunut ollenkaan pitsit, mutta hyvältä tämä maistui ilmankin!