Taas pääsin leipomaan kun saatiin ihania kyläilijöitä. Tämmöinen "oman pään" kakku tällä kertaa, ihan oikeastaan perusainekset koossa. Semmonen moka tuli että piti laittaa ½ litran maitorahkatörpöstä puolet, siis 250 g, niin tietysti se lörähti purkista ulos kokonaan... Sokereita en mitannut, tähän laitoin noin-mitat, oman maun mukaan voi laittaa. Ja jos on maustettua rahkaa tai kermaa niin sokerin määrää voi tietty vähentää.
pohja:
suklaatäytekeksejä noin 10 kpl (mulla keksit oli aika isoja...)
100 g sulaa margariinia
täyte:
1 prk vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
500 g maitorahkaa (voi siis laittaa pienen purkin eli 250 g)
n. 1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 Pandan maitosuklaa-levy sulatettuna
3 liivatelehteä
n. 1 dl cappuchinojuomaa
½ pss taloussuklaarouhetta
koristeet:
Pandan maitosuklaasta pursotettuja harjoitelmia...
- muserra pohjan keksit täytteineen pussissa kaulimella tai kulhossa vaikka sauvasekoittimella
- sulata rasva, lisää keksimuruun
- ota irtopohjavuoan reunus, laita tarjoiluvuoan päälle ja painele keksimuruseos siihen
- laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- vaahdota kerma, mausta se sokerilla
- lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja rahka, sekoita tasaiseksi
- sulata suklaa
- sekoita suklaa kermaseokseen
- kiehauta kahvijuoma kiehuvaksi
- purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi pois, liuota kuumaan kahvijuomaan
- kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen kermaseokseen
- lisää viimeisenä suklaarouhe, sekoita tasaiseksi
- kaada keksimurun päälle, tasoita pinta
- anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään, tai ainakin 4-5 tuntia
- irrota reunus, koristele
Vuoan koko halkaisijaltaan 23 cm.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.