Taas pääsin leipomaan kun saatiin ihania kyläilijöitä. Tämmöinen "oman pään" kakku tällä kertaa, ihan oikeastaan perusainekset koossa. Semmonen moka tuli että piti laittaa ½ litran maitorahkatörpöstä puolet, siis 250 g, niin tietysti se lörähti purkista ulos kokonaan... Sokereita en mitannut, tähän laitoin noin-mitat, oman maun mukaan voi laittaa. Ja jos on maustettua rahkaa tai kermaa niin sokerin määrää voi tietty vähentää.

pohja:

suklaatäytekeksejä noin 10 kpl (mulla keksit oli aika isoja...)

100 g sulaa margariinia

täyte:

1 prk vispikermaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

500 g maitorahkaa (voi siis laittaa pienen purkin eli 250 g)

n. 1 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 Pandan maitosuklaa-levy sulatettuna

3 liivatelehteä

n. 1 dl cappuchinojuomaa

½ pss taloussuklaarouhetta

koristeet:

Pandan maitosuklaasta pursotettuja harjoitelmia...

  • muserra pohjan keksit täytteineen pussissa kaulimella tai kulhossa vaikka sauvasekoittimella
  • sulata rasva, lisää keksimuruun
  • ota irtopohjavuoan reunus, laita tarjoiluvuoan päälle ja painele keksimuruseos siihen
  • laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
  • vaahdota kerma, mausta se sokerilla
  • lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja rahka, sekoita tasaiseksi
  • sulata suklaa
  • sekoita suklaa kermaseokseen
  • kiehauta kahvijuoma kiehuvaksi
  • purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi pois, liuota kuumaan kahvijuomaan
  • kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen kermaseokseen
  • lisää viimeisenä suklaarouhe, sekoita tasaiseksi
  • kaada keksimurun päälle, tasoita pinta
  • anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään, tai ainakin 4-5 tuntia
  • irrota reunus, koristele

Vuoan koko halkaisijaltaan 23 cm.