Uudessa Maku-lehdessä oli Kristiina Braskin kakkurakkaus valkosuklaa-aprikoosi-charlotta. Näytti niin hyvälle että kokeiltavahan sitä oli. Tosin vaihdoin aprikoosien tilalle päärynää ja mangoa. Täytettä ja kuorrutusta tuli aika reilusti mutta ne meni muihin suihin...  Kakkuun voipi käyttää myös valmista kääretorttua, siis kaupan, jos laiskottaa...  Tässäpä kuvaa ja ohjetta palleroiseen...

suklaakääretorttu:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta (leivonta-)

1 tl leivinjauhetta

  • vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  • sekoita kuivat ainet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon
  • levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille
  • paista 225 asteessa keskitasolla 6-8 minuuttia
  • kumoa pohja (sokeroidulle) puhtaalle leivinpaperille

täyte:

2 dl aprikoosihilloa (käytin mangopilttiä ja päärynäpilttiä)

lisäksi laitoin Wiener nougat crushia

  • levitä hillo torttupohjan päälle
  • (ripottele wiener nougat crushit päälle)
  • kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi
  • anna vetäytyä hetki jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä
  • vuoraa noin 2 litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli
  • leikkaa kääretorttu noin sentin viipaleiksi
  • asettele viipaleet tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille, jätä 4-5 viipaletta kanneksi eli pohjaksi

täyte 2:

6 liivatelehteä (laitoin 3 tl liivatejauhetta)

2 tlk aprikooseja (laitoin 1 tlk:n päärynää ja 1 tlk:n mangoa)

4 dl kuohukermaa

1 prk maitorahkaa (laitoin vanilja-rahkaa)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ dl limetin mehua (laitoin sitruunamehua)

  • upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  • valuta hedelmät ja hienonna ne veitsellä
  • vaahdota kerma
  • sekoita kerman joukkoon hedelmät, rahka ja sokerit
  • purista limetista mehut ja kuumenna se kiehuvaksi
  • purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun
  • kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen samalla tasaiseksi
  • kaada täyte kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon
  • tasoita pinta
  • aseta täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet
  • nosta kelmun reunat kakun päälle
  • anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluummin yön yli

kuorrutus:

200 g valkosuklaata

2 dl kermaa

1 prk maitorahkaa (laitoin sitruunarahkaa)

(2 rkl sokeria) (ei mielestäni tarvinnut)

(2 tl vaniljasokeria) (ei mielestäni tarvinnut)

  • sulata suklaa hyvin varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa
  • vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi
  • vatkaa joukkoon sula suklaa, rahka ja sokerit
  • kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu
  • levitä kuorrutus kakun pintaan
  • kuvioi ja koristele miten haluat

Ja sisälmykset on aina kuvattava...