Juuson syntymäpäiville tein isommille vieraille suolaiseksi kahvipöytään helmikuun 2010 Yhteishyvän ruokamaailma-lehdestä bongatun tacopiirakan. Ohjeessa oli valmis pakastepiiraspohja, mutta tein sitten tämmöisen hiivataikinapohjan tähän tällä kertaa. No onpas tärähtänyt kuva. Höh. Ei nyt ole muutakaan...

pohja:

2 dl vettä

½ pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

½ dl öljyä

n. 5 dl vehnäjauhoja

  • valmista normaalin hiivataikinan tapaan
  • kohotuksen jälkeen painele piirasvuokaan

täyte:

400 g  jauhelihaa
1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta (taco-mausteseos)
1 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
0,5 prk salsakastiketta (medium)
(1 dl jalopenoviipaleita)
1 dl maitoa (laktoositon maitojuoma)
1 kananmuna
 
pinnalle:
1-2 tomaattia viipaleina
juustoraastetta
  • ruskista jauheliha
  • mausta mausteseoksella
  • lisää vesi, tomaattimurska ja puolet salsakastikepurkista
  • anna kiehua kymmenisen minuuttia
  • jäähdytä kastike
  • sekoita halutessasi jalapenoviipaleet joukkoon
  • levitä kastike piiraspohjan päälle
  • sekoita kulhossa maito ja muna, kaada täytteen päälle
  • viipaloi pinnalle vielä tomaattia ja raasta juustoa
  • paista 175 asteessa tunnin ajan (paistoin 200 asteessa noin ½ tuntia)