Tulipa ostettua jamssia. Ja voin kertoa, että en osta toista kertaa...

Mun ostama jamssi oli luultavasti paleltunut, se oli sisältä kuorien tuntumasta tummentunut, ihan niinkuin perunoille käy silloin kun ne paleltuu. Sen malto pitäisi olla aika vaaleaa, lähes valkoista mun lukemani mukaan, mutta tämä oli harmahtavaa. Jossain ohjeessa luki, että voi kuoria ihan kuorimaveitsellä. No, kokeilinpa sitä juu. Kun ei oikein onnistunut, otin viidakkoveitseni ja aloin vuolemaan... No ihan Fiskarsin lihaveitsi se oli, mutta hyvin se tähän kävi.

Juu no paloittelin sen, pesin ja laitoin kiehumaan. Kun se oli kypsää, otin keitinveden talteen. Se oli kuin liisteriä! Tosi paksua ja SE oli lähes valkoista... Sitten soseutin - tai no YRITIN soseuttaa... - ihan perunasurvimella... huhhuijaa... se vasta liisteriä oli...

En ole vielä uskaltanut maistaa, meni jotenkin ruokahalut siinä soseutusvaiheessa...

Tässäpä kuvaa kummiskin:

Tässä vähän alle kahden kilon jamssi.

Jamssi taustalla ja bataatti etualalla. Monet kuulemma sekoittavat nämä kaksi... ??

Ja valmista liisteriä...

Ja tässä vaiheessa olisi kiva kuulla onko muilla kokemuksia tästä kasviksesta eli juureksesta?

Olisipa joskus kiva maistaa OIKEIN ja herkulliseksi tehtyä jamssia... Missähän moinen onnistuisi?