Pampulan blogista bongasin tämmöisen ohjeen, kylläkin paljon hienommalla nimellä, mutta minä kun oon vähän huono kielissä niin tää kuulostaa siltä mitä se onkin...

Pampula oli saanut omastaan jotenkin paremman näköistä, mulla oli varmaan vähän liian iso vuoka (en oo mitannut, lasagnevuokana sitä käytän) ja paistoin pohjan taas leivinuunissa (!!!!) niin se vähänkö meinas taas kärvähtää... Juu mutta maku oli mun mielestä kyllä mainio, pitää kokeilla tätä toistekkin vaikka normaaliin Kermansaven piirakkavuokaan tms.

Ja tuo kuorrute, argh... Tosi hyvän makuista, mutta mulla se imeytyi vallan tuonne piirakan sisään, johtuen varmaan siitä kun jouduin päältä vuolemaan palanutta pintaa pois... No, ehkä SEKIN onnistuu ensi kerralla...

Pohja:

2-3 dl vettä

200g kivettömiä taateleita pieniksi pilkottuna

1 tl soodaa

185g voita

185g jauhoja (n.3 dl)

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1tl vaniljasokeria

3 munaa

0,75dl maitoa

Kiehauta kattilassa miedolla lämmöllä pilkotut taatelit ja vesi, keitä 10min. Lisää sooda ja anna jäähtyä.

Sekoita keskenään voi, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola, munat, maito ja sekoita hyvin. Sekoita vielä taateliseos hyvin joukkoon.

Paista vuoratulla pellillä n.20x30cm, 180 asteessa uunin keskiritilätasolla n.30min, kunnes pohja on tikulla kokeiltaessa keskeltäkin kypsää. Anna valmiin pohjan jähtyä ritilällä.

Kuorrute:

0,25 dl maitoa

30g voita

2 rkl tummaa sokeria (fariini- tai ruokokidesokeria)

90g tomusokeria (n.1½ dl)

90g pähkinärouhetta

Laita kattilaan maito, voi ja sokeri. Lämmitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pähkinärouhe päälle.

Laitoin puolikkaalle satsille mantelirouhetta ja toiselle puolelle Wiener nougat crushia.