Hyvää isänpäivän iltaa kaikille!
Tämmöistä kakkua tein, kun mentiin miehen vanhempien luokse kyläilemään näin isänpäivänä. Alkuperäinen ohje on KakkuKatrilta. Siinä ohjeessa oli käytetty Omar-karkkeja, itse vaihdoin ne fudge-karkkeihin. Hyvin toimi nekin. Seuraavalla kerralla en kylläkään pilko karkkeja murusiksi sekaan, en oikein tykännyt "kokkareista" seassa...
pohja:
valmis kakkupohja tai keksimurupohja
punaherukkatäyte:
1 dl vahvaa punaherukkamehua
2 dl punaherukoita
1 prk flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ liivatelehteä (kolmekin olisi riittänyt...)
1 dl sokeria (paitsi jos mehu on sokeroitua niin vähemmän)
2 tl vaniljasokeria
fudge-täyte:
1 prk flora vispiä
n. 200 g fudge-karkkeja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ liivatelehteä (myös tässä 3 olisi riittänyt)
½ dl vettä
- aloita fudgeista: pilko fudge-karkit pienemmiksi, voit säästää osan täytteeseen "kokkareiksi"
- kuumenna flora vispiä ja karkkipaloja, mutta älä keitä! Karkkien pitää sulaa sekaan
- jäähdytä seos vaikka kylmävesialtaassa
- kun on jäähtynyt, vaahdota hyväksi vaahdoksi
- lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi
- liota liivatteita 10 minsaa, purista vesi pois
- kuumenna vettä kiehuvaksi, lisää liivatteet
- liruta liivatevesi fudgekermaan, sekoita hyvin
- jos haluat, lisää myös fudge-muruset sekaan
- kaada seos irtopohjavuokaan, jossa on tietysti keksimurut tai kakkupohja alimmaisena
- sitten punaherukkatäytteeseen: vaahdota flora vispi
- lisää tuorejuusto vaahtoon, sekoita tasaiseksi
- lisää mukaan myös sokerit ja punaherukat
- kuumenna mehu kiehuvaksi
- liota pehmenneet liivatteet kuumaan mehuun
- kaada liivatemehu punaherukkatäytteeseen hyvin sekoittaen
- kaada seos fudgetäytteen päälle
- anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
- koristele esim. punaherukoilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.