Hyvää isänpäivän iltaa kaikille!

Tämmöistä kakkua tein, kun mentiin miehen vanhempien luokse kyläilemään näin isänpäivänä. Alkuperäinen ohje on KakkuKatrilta. Siinä ohjeessa oli käytetty Omar-karkkeja, itse vaihdoin ne fudge-karkkeihin. Hyvin toimi nekin. Seuraavalla kerralla en kylläkään pilko karkkeja murusiksi sekaan, en oikein tykännyt "kokkareista" seassa...

pohja:

valmis kakkupohja tai keksimurupohja

punaherukkatäyte:

1 dl vahvaa punaherukkamehua

2 dl punaherukoita

1 prk flora vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3½ liivatelehteä (kolmekin olisi riittänyt...)

1 dl sokeria (paitsi jos mehu on sokeroitua niin vähemmän)

2 tl vaniljasokeria

fudge-täyte:

1 prk flora vispiä

n. 200 g fudge-karkkeja

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3½ liivatelehteä (myös tässä 3 olisi riittänyt)

½ dl vettä

  • aloita fudgeista: pilko  fudge-karkit pienemmiksi, voit säästää osan täytteeseen "kokkareiksi"
  • kuumenna flora vispiä ja karkkipaloja, mutta älä keitä! Karkkien pitää sulaa sekaan
  • jäähdytä seos vaikka kylmävesialtaassa
  • kun on jäähtynyt, vaahdota hyväksi vaahdoksi
  • lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi
  • liota liivatteita 10 minsaa, purista vesi pois
  • kuumenna vettä kiehuvaksi, lisää liivatteet
  • liruta liivatevesi fudgekermaan, sekoita hyvin
  • jos haluat, lisää myös fudge-muruset sekaan
  • kaada seos irtopohjavuokaan, jossa on tietysti keksimurut tai kakkupohja alimmaisena
  • sitten punaherukkatäytteeseen: vaahdota flora vispi
  • lisää tuorejuusto vaahtoon, sekoita tasaiseksi
  • lisää mukaan myös sokerit ja punaherukat
  • kuumenna mehu kiehuvaksi
  • liota pehmenneet liivatteet kuumaan mehuun
  • kaada liivatemehu punaherukkatäytteeseen hyvin sekoittaen
  • kaada seos fudgetäytteen päälle
  • anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
  • koristele esim. punaherukoilla