Ja jatketaan nyt tätä päivitystä hamaan yöhön asti...

Tein naapureilta saaduista omenista myös piirakkaa, tai torttua, mikähän ero niilläkin on??? Ohje on suoraan vanhasta kotsan kirjasta "Keitämme ja leivomme" tekijöinään Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas. Tein piiraan Kermansaven sydänvuokaan, tuli sopivan muhkea pohja.

pohja:

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g sulaa margariinia tai voita

pinnalle:

3-4 omenaa viipaloituina

kaneli-sokeria oman maun mukaan

  • Sulata rasva.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää jauho-leivinjauheseos ja sula hiukan jäähtynyt rasva vuorotellen munavaahtoon. Sekoita kevyesti.
  • Levitä taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan kaapimella.
  • Asettele kuoritut lohkotut omenaviipaleet limittäin toistensa päälle taikinan päälle.
  • Ripottele kaneli-sokerit pinnalle.
  • Paista 200 asteessa keskitasossa 30 minuuttia.