Tein viime viikonloppuna Yhteishyvän ruokamaailma -lehden ohjeesta JÄTTIHYVÄÄ juustokakkua! Helppo ohje. Kannattaa kokeilla! On taas vähä ihme kuva...

    Pohja:

150 g margariinia

1/2 dl  sokeria

1  kananmuna

3 dl  vehnäjauhoja

1–2 rkl  vettä

    Täyte:

500 g  maitorahkaa (laktoositonta)

200 g  ranskankermaa  (laitoin 1 prk creme fraiche laktoositonta)

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 rkl  vaniljasokeria

2 rkl  sitruunamehua

2 rkl perunajauhoja

250 g mustikoita    

Vaahdota margariini ja sokeri.  Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat.Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.  Kaada täyte päälle.  Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti. Torttu on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä viileässä ennen tarjoilua.