Vadelma-aihe jatkuu... Ohjeen bongasin uusimmasta Ykköset-lehdestä. Pitihän tuo testata. Ja hyvää on!!! Ohjeesta tulee pellillinen.
Ohjeessa ei oltu mainittu ollenkaan rasvan määrää, itse laitoin 150 g sulatettua margariinia ja reilun lurauksen rypsiöljyä.
mittaa kulhoon:
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
Sekoita keskenään. Kaada joukkoon 150-200 grammaa sulatettua rasvaa, näin syntyy muruseosta pinnalle. Ota noin 1/3 sivuun.
lisää isompaan osaan:
1 kananmuna
1 lasi piimää tai viiliä
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Lisää pinnalle vadelmia.
valmista rahkaseos:
2 prk rahkaa
1 lasi sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
Sekoita aineet keskenään. Laita rahkaseos marjojen päälle ja ripottele lopuksi muruseos pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.