Vadelma-aihe jatkuu... Ohjeen bongasin uusimmasta Ykköset-lehdestä. Pitihän tuo testata. Ja hyvää on!!! Ohjeesta tulee pellillinen.

Ohjeessa ei oltu mainittu ollenkaan rasvan määrää, itse laitoin 150 g sulatettua margariinia ja reilun lurauksen rypsiöljyä.

1250883981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mittaa kulhoon:

4 lasia vehnäjauhoja

2 lasia sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään. Kaada joukkoon 150-200 grammaa sulatettua rasvaa, näin syntyy muruseosta pinnalle. Ota noin 1/3 sivuun.

lisää isompaan osaan:

1 kananmuna

1 lasi piimää tai viiliä

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Lisää pinnalle vadelmia.

valmista rahkaseos:

2 prk rahkaa

1 lasi sokeria

2 kananmunaa

2 tl vanilliinisokeria

Sekoita aineet keskenään. Laita rahkaseos marjojen päälle ja ripottele lopuksi muruseos pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.