Olin lauantaina yläasteen aikaisia kamuja moikkaamassa luokkakokouksessa. Vietiin kaikki jotain mussutettavaa sinne, ja mä tein 2 hyytelökakkua. Toinen oli suklaa-tuorejuustokakku ja toinen oli tämä jogurtti-rahkahyytelökakku. Ohje on suurinpiirtein Kaarina Roinisen, vähän lisäilin omiani... Huono kuva, mutta menkööt ku ei parempaakaan oo...
pohja on keksimurupohja, jossa sekaisin Digestive-keksejä, suklaakerroskeksejä ja muutama hapankorppu sekä margariinia.
täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
100 g valkosuklaata sulana
4 dl aurinkohedelmät -jogurttia
1 prk sitruuna-maitorahkaa
vajaa desi sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa vaahtona
pinnalle:
2 prk Semper mangoyllätystä
1 liivatelehti
2 rkl sitruunamehua
- pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
- sulata suklaa
- vaahdota kerma
- sekoita keskenään jogurtti, rahka ja sokerit, sekä sula suklaa
- kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi
- puserra liivatteista vesi pois, liuota kuumaan mehuun
- sekoita liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen jogurtti-rahkaan
- lisää viimeisenä kermavaahto, sekoittele pohjia myöten
- kaada seos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan
- hyydytä kylmässä ainakin 5 tuntia ennen päällystystä
- tee pintakerros: liota liivatelehteä kylmässä vedessä, puserra siitä vedet pois ja liuota kiehuvaan mehuun
- kaada hedelmäsoseisiin liivateseos
- levitä seos kakun päälle
- anna hyytyä vähintään tunnin ajan kylmässä
- koristele miten haluat
Kokeilin tehdä ekaa kertaa perhosia suklaasta... vaatii vielä vähän harjoitusta...
Tässä vielä suklaa-tuorejuustokakun kuvat. Tämä onnistui vähän paremmin, tai siis oli paremman makuista.
Kiva oli nähdä taas kamuset! Nähdään taas 5 vuoden päästä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.