Tuleepa tänne viimein jotain muutakin kuin ruokalistaa... Siis ihan ruokaa tällä kertaa. Tässä hyvä haudutettava lihapata, eli ei mikään pikaruoka...

Itse lisäsin kasvisten määrää aika lailla kun meillä noita syöjiä riittää, ja valkosipulia laitoin jauheena pienen ripsauksen.

Ohje on jostain vanhasta T-kaupan ohjelehtisestä tms.

400 g naudanpaistia kuutioina

2 rkl öljyä

3 tl paprikajauhetta

1 rkl vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio

3 dl vettä

3 sipulia

4 valkosipulin kynttä

3 porkkanaa

1 punainen paprika

7 perunaa

1 laakerinlehti

1 tlk tomaattimurskaa

½ tl mustapippuria

1 tl timjamia (laitoin provencen yrttiseosta)

1 rkl punaviiniä / viinietikkaa

Kuumenna öljy. Ruskista lihakuutiot. Ripottele pinnalle paprikajauhe ja jauhot. Sekoita niin että ne imeytyvät hyvin lihoihin. Kaada vesi päälle ja lisää liemikuutio. Kuori ja lohko kasvikset. Lado ne mausteiden kanssa uunivuokaan. Kaada lihat liemineen ja tomaattimurska vuokaan.Hauduta uunissa 175-200 asteessa 2-3 tuntia. Sekoittele välillä.