Kyllä on ollu tällä viikolla kiva tehä ruokaa ku on tämä kokeiluviikko menossa. Tympii tehä aina samoja ruokia, joten tää on nyt tuonu mukavaa vaihtelua.Hymy

Tämän päivän ruoka oli  Aura Liimataisen kirjasta "Parasta kotiruokaa". Hiukkasen taas muunneltuna. Alkuperäisessä ohjeessa oli kinkkua, laitoin jauhelihaa, ja porkkanaa piti saada myös tähän ruokaan tukittua.

Ja taas kävi semmonen ihme moka niinku mulla yleensä. Olin kirjottanu munamaidosta ohjeeseen, mutta reseptiin en ollu kirjottanu yhtään munaa... No varmuuden vuoksi laitoin yhden kananmunan. Niin tyypillistä mulle ku pikapikaa kirjotan ohjeita muistiin itelleni...Päättämätön

Ja mun mielestä tää oli muuten aivan älyttömän hyvää!!!

7-8 perunaa viipaleina

1 sipuli silppuna

150 g parsakaalia paloiteltuna (laitoin pakastepussista)

3 porkkanaa suikaloituna

n.200 g jauhelihaa ruskistettuna ja maustettuna

1 prk tomaattimurskaa

1-2 dl juustoraastetta

1½ dl maitoa (laktoositonta)

2½ dl kaurakermaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

½ tl valkopippuria

  • Käsittele kasvikset.
  • Laita perunavipaleet uunivuokaan.
  • Lisää seuraavaksi sipulisilppu, jauheliha, porkkanasuikaleet ja parsakaali.
  • Kasvisten päälle tomaattimurska, sitten juustoraaste.
  • Viimeisenä munamaito.
  • Paista 175-200 asteessa 1-1½ tuntia, sekoittele välillä.