Tein Runebergin torttuja eilen ja tänään. Testasin kahta eri ohjetta. Tässäpä tulee ensin mun mielestä parempi ohje. Paistoin tortut Wiltonin jättimuffinssivuoassa. Tällä eka ohjeella tuli vain 4 torttua.
Ohje on uusimmasta Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä.
150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl jauhettuja manteleita (laitoin paahdettuina)
1 dl murennettuja pikkuleipiä (Digestivejä)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
koristeeksi:
vadelmamarmeladia
tomusokeria + vettä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita joukkoon jauhoseos.
- Nostele taikina vuokiin.
- Paina torttuihin syvennys sormella ja paina siihen nokare margariinia.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet tortut lisäämällä marmeladia ja tomusokerirenkaalla.
Ja tässä toinen ohje. Löysin sen Stockmannin sivuilta. Tällä tuli 6 isoa torttua ja 4 pienempää. Tätä ohjetta muokkasin hiukan, laitan sulkeisiin mitä laitoin.
2 kananmunaa
3 dl sokeria (2½ dl)
2 dl kermaa (laktoositonta ruokakermaa)
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta (½ dl paahdettuna, loppui kesken...)
4 dl korppujauhoja (2 dl korppujauhoja + 2 dl Digestive-murua)
4 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua margariinia
koristeeksi vadelmamarmeladia ja tomusokeria+vettä
- Kuivat aineet sekaisin.
- Munat ja sokeri vaahdoksi.
- Kerma ja sula margariini munavaahtoon.
- Kuivat aineet sekaan, sekoita tasaiseksi.
- Nostele vuokiin lusikalla.
- Kypsennä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet tortut.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.