Tein tänään karjalanpiirakoita eli riisipiirakoita. Mun piti näitä tehä jo tiistaina, vaan huomasin ettei ollu ruisjauhoja...Otsan rypistys

Aina käy just noin... ainaski mulle.

Kuva nyt ei oo kauheen hyvännäkönen, mutta piirakat maistuivat tosi hyviltä, varsinkin lämpöisinä...

Tee riisipuuro ensin paketin ohjeen mukaan, mausta se suolalla ja jäähdytä puuro.

Pohjan ohje on varmaan aika perinteinen:

4 dl vettä

1½ tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

4 dl ruisjauhoja

Sekoita suola veteen, lisää sitten jauhot. Sekoittele tasaiseksi. Pyörittele taikina tangoksi, leikkaa pienehköiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi, litistä ja kaulaa vaikka ihan tavallisella kaulimella litteiksi levyiksi. HUOM! Kannattaa käyttää reilusti jauhoja, mulla ainaki meinas tarttua aika helposti kiinni kaulimeen.

Levitä jäähtynyt riisipuuro kaulitun taikinalevyn päälle. Muut taikinapalat kannattaa peittää puhtaalla leivinliinalla etteivät ne kuivu. Tai sitten voi tehdä sarjatyönä: kauli ensin kaikki taikinat pyöreiksi litteiksi levyiksi ja täytä ja rypytä ne kaikki sitten kerralla.

Pyyhi enimmät jauhot pois piirakasta. Laita pellille leivinpaperin päälle. Paista 275-300 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Voitele kuumat paistetut piirakat vesi-/maito-voiseoksella. Laita ne sitten päällekkäin voipaperin päälle ja kääri paketti vielä leivinliinaan.

Ja eikun syömään! Kuuluiskohan nää suolaisiin leivonnaisiin...???