Oltiin sunnuntaina mummulassa joka jouluisessa sukutapaamisessa. Nytkin väkeä oli mukavasti, äkkiä laskien 28 henkeä. Tein sinne viemisiksi taas uuden kokeilukakun. Ohjeen oon bongannut Riikan ruokaohjeista. Alkuperäisessä ohjeessa on piparimurupohja, mutta tein kääretorttupohjan josta otin sitten irtopohjavuoan kokoisen palan pohjaksi. Oli vähän huono kokemus se piparipohja, taitaa mulla jäädä sen käyttö yhteen kertaan...
Vähänkös on taas suttuset reunat kakussa, mutta syötyä nekin tuli... =)
Kokeilemisen arvoinen ohje!
2186500.jpg
pohja:
vaalea kakkupohja tai piparimuruseos
täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk Flora vanillaa
1 prk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1 prk luumumarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
4 tl liivatejauhetta
½ dl kiehuvaa vettä

Liuota liivatejauhe kiehuvaan veteen, anna tasaantua 5 minuuttia.
Vaahdota kermat (voi käyttää myös 4 dl kuohukermaa).
Vatkaa toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto, luumusose ja vanilliinisokeri tasaiseksi seokseksi.
Yhdistä massat.
Lisää liivateliemi massaan hyvin sekoittaen.
Kaada irtopohjavuoassa olevan kakkupohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Koristele valkosuklaatähdillä tms.