Tapaninpäiväksi saatiin vieraita ja pitihän se jotain nannaa tehdä. No tätä tein ekan kerran eli kokeilukakkua taas... Massa maistui hyvältä, mutta piparipohjasta en tykännyt. Joku siinä tökki...
Ohje taitaa olla Kaarina Roinisen kirjasta hivenen muokattuna.
2179668.jpg
pohja:
200 g pipareita
75 g margariinia sulana
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä (laitoin 100 g maitorahkaa)
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
4-5 dl pakastepuolukoita soseena
2 dl kuohukermaa vaahtona (laitoin 2½ dl flora vanillaa)
6 liivatelehteä (laitoin 3 tl liivatejauhetta)
½ dl kiehuvaa vettä

Murskaa piparit, sekoita sula rasva joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vaahdota kerma.
Sekoita liivatejauhe kiehuvaan veteen, anna tasoittua 5 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokerit ja kardemumma keskenään hyvin.
Lisää puolukkasose seokseen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateseos ohuena nauhana, sekoita hyvin.
Kääntele kermavaahto viimeisenä varovasti käännellen joukkoon.
Kaada seos piparipohjan päälle.
Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
Koristele miten haluat, itse laitoin pinnalle jäisiä puolukoita ja SLY:ltä saamaani suklaata perunankuorijalla raastettuna.