Tänään tein sitten risottoa pitkästä aikaa. Välillä teen nakkiversion, mutta koska itse en tykkää nakeista yhtään ni yleensä teen ihan tätä perinteistä.

2052062.jpg

1 rkl öljyä + 1 rkl margariinia
1 sipuli
noin 3 dl irtoriisiä eli pitkää riisiä
300 g jauhelihaa + mausteita
1 pss herne-maissi-paprika pakastetta
1 lihaliemikuutio
vettä
ripaus mustapippuria ja currya

Ruskista jauheliha ja mausta se.
Kuori ja pieni sipuli.
Kuumenna kattilassa margariini + öljy.
Kuullota sipuli kattilassa, lisää riisit. Älä päästä riisiä ruskistumaan!
Lisää lihaliemi, mausteet ja vesi. Vettä joutuu lisäämään välillä.
Anna kypsyä kannen alla n. 10 minuuttia.
Lisää ruskistettu jauheliha ja herne-maissi-paprikat.
Kypsennä vielä noin 8 minuuttia.
Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.