Omppuja on suorastaan satanut meille naapureilta, joten pitihän sitä nyt yks piiras tehä kun leivinuunikin oli lämmitetty.
Tulipa taas surffailtua blogeissa, ja tämä löytyi
Leipuri Hiivatin  sivuilta. Ulkonäkö ei kyllä ihan kauheen herkku oo johtuen siitä, että omput on raasteena, mutta maku oli kyllä JEEEE!!! Ohjeesta tulee piirasvuoallinen.
Vähän jäin kaipaamaan joko jäätelöä tai vaniljakastiketta...
1970527.jpg

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia sulana
1 kananmuna
täyte:
omenia raastettuna
kaneli-sokeria
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • lisää sula jäähtynyt margariini ja muna
  • sekoita tasaiseksi, painele voidellun piirasvuoan pohjalle
  • raasta omenaa reilusti taikinapohjan päälle
  • ripottele kaneli-sokeria omenaraasteen päälle
  • sekoita loput täytteen aineet sekaisin ja kaada omenaraasteen päälle
  • paista 200 asteessa puolisen tuntia