Vähän jäi kokkareita. Meillä ei oo omenasosemyllyä, joten tein sauvasekoittimella. Ja ekaks piti kuoria ja poistaa siemenet ompuista, hidasta... =(
Tässä siis ohje:
2 kg happamia omenia (mulla oli sekalainen kokoelma...)
5-6 dl vettä
6 dl sokeria
(kanelia)
Omenat pestään ja lohkotaan. Laita omenalohkot isoon kattilaan, lisää vesi. Keitä kypsiksi eli 40-60 minuuttia ainakin lohkojen koosta riippuen. Sekoittele välillä. Soseuta omenamyllyssä. Laita uudelleen kattilaan, lisää sokeri. Keitä vähällä lämmöllä koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes sose tummuu ja kirkastuu. Täytä puhtaisiin tölkkeihin, sulje heti. Jäähdytä, säilytä kylmässä.
Tai kuten minä: jäähdytä, laita pakastusrasioihin ja pakasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.